אנו שמחים להכריז על יסודו של "מענק ריבקינד בן צור לאמנות, חינוך וקהילה" ב־CCA תל אביב-יפו. המענק, שאותו יזמה חברת הועד המנהל של המרכז, איריס ריבקינד בן צור, ביחד עם בן-זוגה, ערן בן צור, כולל תרומה שנתית של 100,000₪ ומיועד לתוכנית התערוכות השנתית ולאירועים ופעילויות חינוכיות וקהילתיות הקשורות אליה. מדובר במיזם חדש וייחודי המזמין סטודנטים לאמנות לקדמת הבמה להשתתף במפגשי חונכות עם האמן.ית המציגים במרכז במטרה שיקחו חלק פעיל בהקמה של תערוכותיהם. בנוסף, המענק יתמוך בקיומן של כיתות אמן, שיחות, סדנאות, הרצאות, מפגשים, דיונים, שולחנות עגולים, פאנלים ותכניות חינוך מיוחדות הפונים למגוון קהילות החל מתלמידי בית ספר, סטודנטים ובוגרי השכלה גבוהה ועד למבוגרים.
המענק מתמקד בפרויקטים היוצרים תהודה בתחום החינוך לאמנות, כאלה הדורשים רמות גבוהות של מעורבות, השתתפות ומחויבות הדדית מצד האקדמיות, הסטודנטים ובוגרי המוסדות, וכן האמנים המציגים והקהל הרחב. במסגרת המענק נבחרות שתי תערוכות מתוך התוכנית השנתית של ה־CCA, אחת של אמן.ית מישראל או המתגורר.ת בישראל ואחת של אמן.ית מחו"ל. הפרויקטים הזוכים נבחרים על ידי מייסדי המענק מתוך התוכנית השנתית של המרכז שהגה צוות האוצרות. הבחירה מושפעת בעיקר מהנושאים וההקשרים של התערוכה, ומהכישורים והיכולת של האמן.ית לשמש כמנטור.ית עבור הסטודנטים והבוגרים אשר יקחו חלק בפעילויות הקשורות למענק.
הרעיון למענק זה נולד מתוך מפגשים ושיחות שקיימה ריבקינד בן צור עם סטודנטים וסטודנטיות לאמנות, שבמהלכן היא הבינה את החשיבות שבלאפשר לסטודנטים לקחת חלק פעיל וישיר במערך עשיית התערוכה ולעבוד לצד אמנים מובילים בשדה ובכך להעניק להם ניסיון מקצועי נוסף על הידע שרכשו בתקופת הלימודים. עבור הסטודנטים זו הזדמנות חד פעמית, להיות שותפים מלאים בהקמת תערוכות עם האמנים המציגים, ללמוד מניסיונם הרב, ולקבל הצצה אותנטית לעולם האמנות האמיתי והפרקטי. יש לכך ערך מוסף מהותי לעתידם המקצועי כאמנים. בנוסף הם הופכים להיות חלק מ"המעגל הפנימי" של הקהילה ב־CCA כמוסד שמטרתו היא לטפח פרקטיקות, השקפות עולם ודיונים הנוגעים לסוגיות הרלוונטיות ביותר של זמננו.
המענק נוסד מתוך אמונה שבאמצעות חיבורים חדשים בין הצדדים השונים, כולם ייצאו נשכרים. עבור הסטודנטים והבוגרים המשתתפים, זהו רגע נדיר למעורבות בפרקטיקה של אמן.ית מוביל.ה בזמן אמת, לחזות בהתגבשות תערוכה ולרכוש הבנה מעמיקה לגבי כוחה. יתר על כן, הסטודנטים ייהנו מלמידה ישירה מהאמן.ית, חוויה יקרת ערך שיכולה לעצב את המסלול שלהם בשדה האמנות בדרכים משמעותיות. בנוסף, הם יקבלו הכרה, וקרדיט בפרויקט האמן.ית בזכות מעורבותם. נטילת חלק בפעילויות זו איננה רק חוויה לימודית עבורם, אלא גם מהווה פרק חשוב בבניית הקריירה האמנותית והמקצועית שלהם, שיכלל בקורות החיים שלהם. עבור האמן.ית המציג.ה ב־CCA, משמעות הדבר היא לא רק שהם מקבלים עזרה מעשית בהקמת התערוכה, אלא גם זוכים בדיאלוג בין-דורי שמוזן מתשוקה אמיתית של סטודנטים ובוגרים הלהוטים ללמוד ולהיות חלק מפועלם. ולבסוף, ה־CCA יוצא נשכר משלל פעילויות המענק, שמעשירות ומעמיקות את תוכן התערוכות ותפורות למידותיו.ה של האמן.ית הזוכה, ומסונכרנות באופן שהולם את הפרקטיקה שלו.ה.
בשנת 2024, המענק ניתן לתערוכה ”גלעד רטמן: Plecos“ אשר נפתחה ב־26 בספטמבר (ותיסגר ב־7 בדצמבר 2024). המיצב השאפתני של רטמן כולל גופי חימר גדולי מימדים. באמצעות המענק, התאפשר לקבוצה נבחרת של בוגרים.ות טריים.ות מבצלאל, אקדמיה לאמנות ועיצוב, ירושלים – דין בר, רומי בן יוסף, תמר הכט ותמר לאש – יחד עם נבו רביבו, בוגר בית הספר לתיאטרון חזותי, ירושלים, לקחת חלק משמעותי ביצירתו, דרך סדנת חונכות עם האמן.
כמו כן, בזכות המענק המרכז מציע הדרכות עומק בתערוכה לבתי ספר תיכוניים, מכללות, אוניברסיטאות ומוסדות פדגוגיים נוספים המועברות על ידי האמן ו/או על־ידי אוצרת התערוכה. אנשי חינוך המעוניינים ללמוד יותר על האפשרות לקבוע סיור ב־"גלעד רטמן: Plecos", נא לשלוח מייל למנהלת המשרד של CCA תל אביב-יפו, איימי ספן: info@cca.org.il
ב־2023 המענק ניתן לתערוכה "אתי אברג'ל: מֶמוּאָר" אשר הוצגה בין ה־23 בספטמבר, 2023 עד ה־13 בינואר, 2024. במסגרת המענק, קבוצה נבחרת של סטודנטים.ות לאמנות ובוגרים.ות טריים.ות ממכללת שנקר להנדסה, עיצוב ואמנות – אדיר כהן, שיר כהן, נועה מור ומאסה עומר – לקחו חלק פעיל ביצירת התערוכה דרך סדנה אינטימית עם האמנית. לצפייה בתיעוד התהליך לחצו כאן. בנוסף, הודות למענק, נערכה סדרה של סיורים והדרכות עומק לבתי ספר, מכללות, אוניברסיטאות ומוסדות פדגוגיים:
· 8 בנובמבר – סיור לארגון המורים הארצי. בהנחיית דנה אהרמן (רכזת) ותמר מרגלית (15 משתתפים).
· 30 בנובמבר – סיור לקבוצה הרב-תחומית להכשרת רקדנים, בית הספר למחול "הקבוצה". בהנחיית לילך דקל אבנרי (רכזת ומרצה) ותמר מרגלית (12 משתתפים).
· 6 בדצמבר – סיור לסטודנטים מהמחלקה לעיצוב טקסטיל, תואר ראשון, שנקר. בהנחיית עפרי כנעני (מרצה) עם אתי אברג'ל (19 משתתפים).
· 18 בדצמבר – סיור לתלמידי המחלקה לצילום, גימנסיה הרצליה. בהנחיית דניאל רוזנקרנץ (מורה) ותמר מרגלית (14 משתתפים).
· 20 בדצמבר – סיור לתלמידי מגמת אמנות, שכבת י"ב, סטודיו אנקורי. בהנחיית רותם שרמן (מורה) ותמר מרגלית (35 משתתפים).
· 25 בדצמבר – סיור לסטודנטים מהמחלקה לאמנות, תואר ראשון, בצלאל. בהנחיית לאה אביטל (מרצה) עם אתי אברג'ל (15 משתתפים).
· 27 בדצמבר – סיור לסטודנטים מהמחלקה לאמנות, תואר ראשון, שנקר. בהנחיית נירה פרג ויונתן אמיר (מרצים) עם אתי אברג'ל (15 משתתפים).
· 1 בינואר – סיור לסטודנטים מהמחלקה לאמנות, תואר ראשון, המדרשה. בהנחיית המרצה טל גפני (13 משתתפים).
· 2 בינואר – סיור לתלמידי מגמת אמנות, שכבת י"ב, עירוני ה'. בהנחיית יוליה רבסקי (רכזת ומורה) ותמר מרגלית (14 משתתפים).
· 3 בינואר – סיור לסטודנטים מהמחלקה לאמנות, תואר ראשון, בצלאל. בהנחיית המרצה יוחאי אברהמי (11 משתתפים).
· 6 בינואר – סיור לחברי איגוד האמנים הפלסטיים. בהנחיית האוצרת טלי קיים (13 משתתפים).
· 10 בינואר – סיור לתלמידי מגמת אמנות, שכבת י"א, עירוני ה'. בהנחיית יוליה רבסקי (רכזת ומורה) ותמר מרגלית (17 משתתפים).
· 10 בינואר – סיור לתוכנית שהות-אמן, גבעת חביבה. בהנחיית דליה מנור (רכזת) ותמר מרגלית (8 משתתפים).
· 11 בינואר – סיור לתלמידי מגמת אמנות, שכבת י"א, תלמה ילין. בהנחייתפיטר מלץ (רכז ומורה) ותמר מרגלית (40 משתתפים).
· 11 בינואר – שיעור לסטודנטים מהתוכנית לתואר שני, בצלאל. בהנחיית יהודית סספורטס (מרצה) עם אתי אברג'ל (25 משתתפים).
למידע נוסף על התערוכות ותוכנית האירועים הנתמכת ע"י המענק, אנא צרו קשר עם מנהלת המשרד של CCA תל אביב-יפו, איימי ספן: info@cca.org.il
1-6
תיעוד מפגש החונכות עם גלעד רטמן, שסיפק לקבוצה נבחרת של בוגרים.ות טריים.ות מבצלאל, אקדמיה לאמנות ועיצוב, ירושלים – דין בר, רומי בן יוסף, תמר הכט ותמר לאש – ובוגר בית הספר לתיאטרון חזותי, ירושלים – נבו רביבו – הזדמנות לקחת חלק ביצירת גופי חימר גדולי מימדים המגיבים לחלל התערוכה.
7-11
תיעוד מפגש החונכות עם אתי אברג'ל, שסיפק לקבוצה נבחרת של סטודנטים ובוגרים טריים של המחלקה לאמנות בשנקר - הנדסה. עיצוב. אמנות. – אדיר כהן, שיר כהן, נועה מור, ומאסה עומר – הזדמנות לקחת חלק ביצירת מרכיבי המיצב של אברג'ל, על־ידי ביצוע מניפולציות על אובייקטים קיימים, ועבודות מלאכה עם עץ וטקסטיל. צילום: עדי טולדנו.
מענק ריבקינד בן צור
לאמנות, חינוך וקהילה
–
October 10, 2020
July 23, 2020