top of page

"לא בשמי" היא תערוכה קבוצתית בה משתתפים האמנים הבאים אשר לא עובדים לבד ולא מציגים בשמם האישי: 0100101110101101.org (אווה ופרנקו מאטס), איי קאסן (A Kassen), ארביט סיטי (Arbit City), ברנדט קורפוריישן (Bernadette Corporation), לוס קרפינטורס (Los Carpinteros), צ'ים↑פום מסמאפה!גרופ (Chim↑Pom from Smappa!Group), שטו דלת (מה ניתן לעשות?)(Ctho Delat (What is to be done?)), קולטוריסטס (Cooltūristės), אטסטרה (Etcétera), ליאו גאבין (Leo Gabin), האנשים מאוטרפן (les gens d’Uterpan), ברוס היי קוואליטי פאונדיישן (The Bruce High Quality Foundation), וורשה הקטנה (Little Warsaw), אופאויוארה! (!OPAVIVARÁ), קבוצת הפרופלור (The Propeller Group), תנועה ציבורית (Public Movement), רפאני (Rafani), ראקס מדיה קולקטיב (Raqs Media Collective), סוסייטה ריאליסט (Société Réaliste), רינה ספולינגס (Reena Spaulings), טרסראונקינטו (Tercerunquinto), טרומראמה (Tromarama) וקבוצת יאנגג'ינג (Yangjiang Group). 


בעידן הבלוקצ'יין והקריפטו – עידן בו זהויות בדויות הן עניין שבשגרה, ובו ניתן לרתום קהילות שונות לכדי פעולות שיתופיות – התהווה סוג חדש של אמן. סוג אמן זה מרחיב את המשמעות המסורתית של "קולקטיב אמנים" וקורא תיגר על הערך שאנו מייחסים לחתימת האמן או לאופן בו אנו מבינים את העמל (מלשון labor) שמאחורי פעולת היצירה. הוא (או היא) הם למעשה תחביר של שותפים הפועלים יחד תחת שמות פיקטיביים השואבים השראה מתחומים שונים, וביניהם כלכלה (חברה, שותפות או תאגיד), מדעי החברה וגיאוגרפיה (תנועה, עיר), והאינטרנט (דומיין ה־.org).


סוג חדש זה של אמן.ים הוא לא "קולקטיב"; במקום זאת הוא נע בין ייחוד וריבוי, ופועל מתוך מניעים ואופני שליחות שונים, בדומה לסוכן מיוחד, סוכן כפול, או סוכן חופשי. אמן.ים זה משלב רקעים קודמים בדיציפלינות מגוונות: מחול, פילוסופיה, עיצוב ואדריכלות, חינוך, אקטיביזם ועוד. אך כל אלה מתכנסים גם בנקודות עניין משותפות, וביניהן חתירה מחוייכת תחת סמלים לאומיים כגון הדגל, וכן חקירתה של זהות עירונית ומרכיביה, כגון מונומנטים עירוניים ושאלות בדבר חופש תנועה והתניידות. כעבודות אמנות, רעיונות אלה מקבלים ביטויים צורניים מגוונים, בין אם כעבודות מושגיות, כעבודות מיצב שאופפות את הצופה, כפעולות אוצרות, וכן כטקסטים, אובייקטים ועבודות תלויות־זמן כגון יצירות וידיאו, המוצגות כאן כתערוכה־בתוך־תערוכה בגלריה הרב־תכליתית על־שם מארק שימל. 


תערוכה קבוצתית זו היא בה בעת תערוכה של קבוצות – מטרת התערוכה "לא בשמי" היא ליצור אתר בו פוזיציות שונות יכולות לגבש שדות משמעות חדשים, להעביר ידע בין אחת לשניה, להתחכך זו בזו, ולעתים אף להתנגש. בפרוייקט זה המשותף חשוב יותר מהייעוד האישי של כל אמן, והמספר המדויק של האנשים המשתתפים בו אינו ידוע. לסיום, התערוכה "לא בשמי" היא אוניברסלית במהותה, ותכנס יחד אמנים שחיים או יוצרים באיטליה, אינדונזיה, ארגנטינה, ארצות הברית, בלגיה, דנמרק, הודו, הונגריה, וייטנאם, יוון, יפן, ישראל, ליטא, מקסיקו, צ׳כיה, צרפת, קובה, ורוסיה.


"לא בשמי" מוצגת באוצרותו של ניקולה טרצי.


התערוכה מלווה במדריך בעברית, ערבית ואנגלית; סיורים באנגלית ב־16 ביולי, בעברית ב־23 ביולי ובערבית ב־6 באוגוסט; שני שולחנות עגולים ב־28 ביוני ו־27 באוגוסט; שתי פעולות מאת תנועה ציבורית ב־30 ביוני ו־10 בספטמבר; שתי הקרנות ב־14 ביולי ו־11 באוגוסט; ושתי מעבדות שבת ב־16ביולי ו־6 באוגוסט.


"לא בשמי", התערוכה הקבוצתית השנתית ב־CCA תל אביב-יפו, מתקיימת הודות לתמיכתה הנדיבה של Factory 54,  נותנת החסות העיקרית לתערוכה. תמיכה משמעותית ניתנה על-ידי Fondation Pluriel pour l’art contemporain ו־IL.Collection וקרן אאוטסט לאמנות עכשווית. תמיכה נוספת ניתנה על-ידי BUILDING, מילאנו; ד''ר פיליפ כהן; סוניה ס. קאמינגס; המרכז הצ׳כי ו־Smartwings; המכון הדני לאמנויות; עדנה ופרופסור אביטל פאסט; Istituto Italiano di Cultura, Tel Aviv; המכון לתרבות ליטאית, וMagazzino, רומא; תודה מיוחדת לInstitut Français d’Israël.



דימויים


1-9

"לא בשמי", 2022

מראה התערוכה מ־CCA תל אביב-יפו

צילום: אייל אגיבייב

לא בשמי

27 באוגוסט, 2022

28 ביוני, 2022

← רכישת כרטיסים
bottom of page